Miljøvenlige korkgulve

Cork bliver meget mere og meget mere populært som et gulvvalg derhjemme. De tilgængelige mønstre er mere og mere forskellige, og nuancer, uanset om de er bagt i fremstillingsprocessen eller farvet bagefter, kan være en smuk ændring fra det trægulve, vi er blevet så vant til. Ikke kun for opslagstavler længere er Cork blevet et varmt, elastisk og miljøvenligt alternativ.

Cork er barken af ​​Cork Oak -træet, der overvejende findes i den sydlige halvdel af Portugal. Cork Oak findes også i Nordafrika og Spanien og har en levetid på 200-250 år. Når træet har nået en alder på 25 år, er dets bark strippet (også kaldet “korkhøstning”), og processen gentages hvert ni år. Træet er aldrig uden 50% af dets bark, og høsten skader ikke træet. Barken skæres derefter i strimler og helbredes i skoven i omkring syv måneder.

Produktion

Den hærdede rå korkbark behandles gennem en slibemaskine, hvilket resulterer i granuler, der bages i forme ved forskellige temperaturer. De smukke skyggevariationer er resultatet af hvor længe barken bages for. De bagt forme skæres derefter i plader, slibes, lakeret og håndsorteret af skygge. Cork kan også farves, afhængigt af producenten.

Cork er bredt tilgængelig i standard 12 ”med 12” fliser eller større 24 ”med 24” fliser med et valg af en lige eller skrå kant. Skræddersyet størrelse er tilgængelig, afhængigt af distributøren. 3/16 ”og 5/16” er standardtykkelserne for korkfliser.

Miljø

Rester fra skæring og fremstilling af Cork bruges som brændstof til produktionsprocessen, hvilket begrænser mængden af ​​affald. Cork Oak udsættes ikke for kemiske pesticider eller gødning, og i mange områder plantes nye træer ved hjælp af regeringen hjælp årligt med at fremme korkproduktion.

Fordele

Korkgulve er en af ​​de mest holdbare, komfortable og miljøfølsomme finish. Hvis det er installeret korrekt, opretholder et korkgulv ikke kun sin appel i mange år, men vil rebound til 90% af sin oprindelige dimension fra bordben eller stoltryk. Mens hårdttræ ridser fra slid, har Cork en tendens til at give, som et resultat at mindske behovet for at refinish over tid.

Finish

Mens Cork er et uigennemtrængeligt materiale, kan det forsegles med en voks- eller polyurethanfinish, der vil styrke flisernes modstand mod slid og ridser. På grund af dens akustiske og termiske egenskaber fungerer Cork som en sund isolator og er varm under fødderne sammenlignet med keramiske eller naturstenfliser.

Vedligeholdelse

Cork er et materiale med lavt vedligeholdelse. Hvis fliser har en polyurethanfinish, kræver de regelmæssig mopping med mild sæbe og vand. En voksfinish kræver voksansøgning og buffet hver tolv måned eller deromkring. Begge disse finish kan redoneres et antal gange i hele korkgulvet med en enten en erfaren do-it-yourselfer eller et hårdt trægulveinstallatør. Og til sidst skal Cork, som ethvert andet gulvbelægning, beskyttes mod eksponering for UV -stråler.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko